Ανάπλαση προκυμαίας: Ομόφωνα «τέλος» στη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία

Ανάπλαση προκυμαίας: Ομόφωνα «τέλος» στη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία

Τη λύση της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία και την καταβολή αποζημίωσης έως  5%  επί του ποσοστού του έργου που απομένει, μειωμένου κατά 25%  αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε και ο εργολάβος που κηρύχθηκε έκπτωτος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε δύο επιλογές: είτε να προσφύγει κατά της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων, η οποία δεν αποδέχθηκε την έκπτωση της αναδόχου, είτε να προχωρήσει στη λύση της σύμβασης και την καταβολή αποζημίωσης προς την εταιρεία.

Τελικά, αποφασίστηκε η δεύτερη επιλογή, ώστε να τερματιστεί η εκκρεμότητα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του έργου με νέο ανάδοχο. Το ποσό αποζημίωσης που θα καταβληθεί στον ανάδοχο θα προκύψει από επιτροπή και θα κυμανθεί από περίπου 70.000 ευρώ έως 90.000 ευρώ.

Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισε υπέρ της λύσης της σύμβασης, ενώ η παράταξη «Νέα Δράση, Νέος Δήμος» απείχε από την ψηφοφορία.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρέστη και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, κ. Μεταξάς, ο οποίος παρουσίασε τη δική του εκδοχή για τις καθυστερήσεις και τις κακοτεχνίες που διαπιστώθηκαν κατά την εκτέλεση του έργου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί περίπου το 35% του συνολικού φυσικού αντικειμένου, ενώ απομένουν ακόμη σημαντικά τμήματα όπως η οδός Χριστουγέννων, η Πλατεία Σαπφούς, η οδός Π. Κουντουριώτη (στην απέναντι πλευρά), καθώς και η πλήρης ασφαλτόστρωσή της.

Ο κ. Μεταξάς επεσήμανε πως η μελέτη του έργου παρουσίαζε σοβαρές αδυναμίες, γεγονός που – κατά τον ίδιο – δημιούργησε σειρά τεχνικών δυσκολιών στην υλοποίηση. Τόνισε επίσης πως, ενώ είχε λάβει εξάμηνη παράταση, όταν έφτανε στο τέλος της επιχείρησε να εξασφαλίσει επιπλέον χρόνο, αίτημα που – όπως ανέφερε – δεν έγινε αποδεκτό από τον Δήμο.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Μυτιλήνης επεσήμανε πως η ανάδοχος εταιρεία δεν διέθετε οργανωμένο συνεργείο στο εργοτάξιο. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη συνεδρίαση, «τη μία μέρα εργάζονταν δέκα άτομα, την άλλη πέντε, την επόμενη δύο και κάποιες φορές κανένα», γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στις καθυστερήσεις.

Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στα Δελτία Ειδήσεων του Aeolos TV

To top