Κομνηνάκα και Τσιριγώτη χαιρετίζουν την κινητοποίηση στη Βάστρια

Κομνηνάκα και Τσιριγώτη χαιρετίζουν την κινητοποίηση στη Βάστρια

Τη σημερινή κινητοποίηση στη Βάστρια χαιρετίζουν με ανακοινώσεις τους, η Βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα και η Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Νίκη Τσιριγώτη.

 

Δήλωση Μαρίας Κομνηνάκα, Βουλευτή Ν. Λέσβου του ΚΚΕ:

«Σήμερα είναι ώρα ευθύνης για όλους!
Δίνουμε για άλλη μια φορά απάντηση στην κυβέρνηση που νομίζει ότι μπορεί, ενάντια στη λαϊκή θέληση, να επιβάλλει τη μετατροπή των νησιών μας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης της ΕΕ.
Είναι βαθιά νυχτωμένη αν νομίζει ότι μπορεί πότε με το καρότο, πότε με το μαστίγιο και πότε με χρεοκοπημένα ψευτοδιλήμματα, να αντιστρέψει την ξεκάθαρη λαϊκή ετυμηγορία, για κανένα κέντρο – φυλακή προσφύγων και μεταναστών, ούτε στη Βάστρια ούτε στον Καρά Τεπέ.
Θα είναι πολλαπλά εκτεθειμένη – και να μην το τολμήσει – αν επιχειρήσει ξανά να αξιοποιήσει δυνάμεις καταστολής ενάντια στις σημερινές λαϊκές κινητοποιήσεις.
Είναι ήδη εκτεθειμένη, όταν αντί να φτιάχνει αντιπλημμυρικά έργα, έργα δασοπροστασίας, σχολεία, τόσες δημόσιες υποδομές που λείπουν απ’ τα νησιά, επιχειρεί να φτιάξει κέντρα – φυλακές. Αυτό τους μάρανε!»

Ανακοίνωση Νίκης Τσιριγώτη για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης:

«Ραντεβού στη Βάστρια λοιπόν!
Αψηφώντας για ακόμα μία φορά τη βούληση του λεσβιακού λαού, επιχειρούν τη δημιουργία νέας δομής φυλακής στο νησί μας.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης να συνεδριάσει άμεσα και τον κάθε δημοτικό σύμβουλο να πάρει θέση για την αθλιότητα που η κυβέρνηση και η ΕΕ θέλουν να συντελεστεί.
Το έγκλημα πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει. Οι κινητοποιήσεις θα είναι διαρκείας και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο λαός!
Τα απαράδεκτα σχέδια που θέλουν το νησί μας τόπο εγκλωβισμού ανθρώπινων ψυχών θα μείνουν στα χαρτιά.
Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο – πρωτοβουλία του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και των σωματείων.
Ο λαός της Λέσβου δε θέλει κέντρα – φυλακές, θέλει αντιπλημμυρικά έργα, σχολειά, δημόσιες δομές υγείας και μέτρα ανακούφισης του λαϊκού εισοδήματος.»

To top