Ο Χαράλαμπος Αθανασίου στον Αίολο: «Πρέπει να γίνει η νέα δομή και όσοι μιλάνε για 500 ατόμων δομή, δεν είναι ρεαλιστές»

Ο Χαράλαμπος  Αθανασίου στον Αίολο: «Πρέπει να γίνει η νέα δομή και όσοι μιλάνε για 500 ατόμων δομή, δεν είναι  ρεαλιστές»

Σε μια εφ’ ολης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, στον Αίολο,  ανοίγει τα χαρτιά του για το μεταναστευτικό. Τοποθετείται υπέρ της νέας δομής στη Βάστρια, αναφέρει ότι διαφώνησε αρχικά  ως προς τη χωρητικότητα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, όμως στη συνέχεια  πείσθηκε ότι πρέπει να υπάρχουν υποδομές για περισσότερα άτομα και ας είναι πολύ λιγότεροι οι διαμένοντες σε αυτή .

Τονίζει – απαντώντας σε όσα λέγονται και διακινούνται στο διαδίκτυο- ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει κανείς μόνιμα  στο νησί καθώς μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταγραφής και εξέτασης ασύλου, φεύγουν από τη Λέσβο, ενώ τόνισε ότι σήμερα ο Καρά Τεπές έχει υποδομές για 8000 άτομα και όχι για 3000. Σχολιάζοντας τις θέσεις του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη για το μεταναστευτικό υπογραμμίζει ότι μια δομή  500 ατόμων που προτείνει ο Περιφερειάρχης, δεν είναι μια ρεαλιστική πρόταση.

Δείτε ένα απόσπασμα της συνέντευξης, με τα κυριότερα σημεία,  όσο αφορά το μεταναστευτικό.  Στο δελτίο ειδήσεων θα προβληθεί μεγάλο μέρος της συνέντευξης και ολόκληρη   η συνέντευξη αμέσως μετά τα δελτία ειδήσεων. Ο Υπουργός απαντά στο αν θα είναι ή όχι υποψήφιος Περιφερειάρχης σχολιάζοντας σχετικά δημοσίευμα αλλά και έντονες φημολογίες. Αναφέρεται επίσης στον Θεόδωρο Βαλσαμίδη και στη δήλωση που είχε κάνει υπέρ του,  προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από άλλους τοπικούς παράγοντες,  ενώ αναφέρεται και στο έντονο επεισόδιο στη βουλή με τον Παύλο Πολάκη. Μη χάσετε τη συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Βουλής, στον Αίολο .

To top