Μεταφορά παιδιού με covid-19 στην Αθήνα

Μεταφορά παιδιού με covid-19 στην Αθήνα

Ένα παιδί 11 ετών που νοσηλευόταν στην κλινική covid του Νοσοκομείου Μυτιλήνης κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο της Αθήνας μετά από επιπλοκή που παρουσίασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδάκι που κατάγεται από χωρίο της Λέσβου είχε νοσήσει και το καλοκαίρι από κορονοιό, νόσησε και πριν λίγες μέρες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στη κοιλιά. Το αγοράκι υπέστη πνευμονική εμβολή και αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο υπεύθυνος της μονάδας Covid, Μπάμπης Ανιτσάκης, 21 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ενώ ένας ασθενής είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Το 80% των ασθενών είναι θετικοί στη μετάλλαξη «Ο», ενώ στο ίδιο ποσοστό κυμαίνεται και ο αριθμός των ανεμβολίαστων.

UP DATE

Σύμφωνα με το in. gr, σοβαρή αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση του 11χρονου από τη Λέσβο, που νοσηλεύεται χωρίς διασωλήνωση στην Εντατική του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά τη διακομιδή του το βράδυ της Κυριακής με αεροσκάφος KingAir350C του ΕΚΑΒ.

Ο 11χρονος, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τους γιατρούς που τον παρακολουθούν, είχε μολυνθεί με κοροναϊο πριν από περίπου 15 ημέρες, έχοντας ήπια νόσο.

Ωστόσο, μετά την πνευμονική εμβολή που υπέστη, οι γιατροί του Παίδων που το παρακολουθούν, εκτιμούν πως εκδήλωσε το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο μετά τη λοίμωξη Covid-19, ένα σύνδρομο όχι σύνηθες, αλλά καταγεγραμμένο σε ανήλικους ασθενείς Covid-19.

To top