Ν. Καρασάββας: «Πήγαν να μας κολλήσουν τη «ρετσινιά» για το δρόμο, ότι θέλουμε να διευκολύνουμε την πρόσβαση στη Βάστρια»

Ν. Καρασάββας: «Πήγαν να μας κολλήσουν τη «ρετσινιά» για το δρόμο, ότι θέλουμε να διευκολύνουμε την πρόσβαση στη Βάστρια»

Για την πυροπροστασία και τα μέτρα που  λαμβάνονται με την ευκαιρία της έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου μίλησε στην εκπομπή «Επίκεντρο» ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας και διοικητικών υπηρεσιών Νίκος Καρασάββας. Ο ίδιος στάθηκε στο κομμάτι της ατομικής ευθύνης και στην ανάγκη και οι πολίτες να συμβάλλουν ώστε να μην προκαλούνται φωτιές που θέτουν σε κίνδυνο τον δασικό πλούτο και περιουσίες. Αναφέρθηκε επίσης και στην πρόσληψης υπαλλήλων 55 ετών και άνω, από το Δήμο στο πλαίσιο προγράμματος του ΟΑΕΔ και τη μεγάλη ανταπόκριση που υπήρξε για τις θέσεις εργασίας που δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία για εργασία σε ανέργους μεγαλύτερης ηλικίας.

Αναφέρθηκε επίσης και στο μεταναστευτικό και την απόφαση για ακύρωση του έργου του δρόμου προς το ΧΥΤΑ μετά τα όσα ακούσθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου με αιχμές από την αντιπολίτευση προς τη Δημοτική αρχή, ότι υλοποιεί το έργο αυτό για να διευκολύνει την πρόσβαση προς τη Βάστρια. «Το έργο για το δρόμο προς τον ΧΥΤΑ το βρήκαμε έτοιμο από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ήταν δημοπρατημένο και με ανάδοχο. Το φέραμε τυπικά στο δημοτικό συμβούλιο γιατί αυτό απαιτούσαν οι διαδικασίες αφού εμπλέκεται και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου. Εκεί πήγαν να μας κολλήσουν τη ρετσινιά ότι κάνουμε το έργο για να διευκολύνουμε την πρόσβαση για τη Βάστρια. Το είπαν αυτό σε εμάς που έχουμε διαφωνήσει σε όλους τους τόνους και έχουμε δώσει μάχες στο πεδίο για το θέμα αυτό» ανέφερε μεταξύ άλλων. Παραδέχθηκε ότι παρά το γεγονός ότι ο Δήμος διεκδικεί η χρηματοδότηση να μεταφερθεί για άλλο έργο, ουσιαστικά χάθηκε ένα έργο που όλοι αναγνωρίζουν ότι ήταν αναγκαίο καθώς ο Δήμος «σπάει» τα οχήματα για να φθάσει στον ΧΥΤΑ.  Παραδέχεται επίσης ότι «αν δεν είχε έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και δεν είχαν ακουστεί αυτά που ακούσθηκαν το έργο θα είχε υλοποιηθεί».

Από την άλλη μεριά ο Αντιδήμαρχος Νίκος Καρασάββας, τονίζει ότι η θέση που επιλέχθηκε είναι λανθασμένη ότι ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος στο κεντρικότερο δάσος της Λέσβου και ήδη έχουν κοπεί εκατοντάδες δέντρα για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

 

To top