Πλημμύρισαν δρόμοι χθες από την ισχυρή καταιγίδα στη Μυτιλήνη

Πλημμύρισαν δρόμοι χθες  από την ισχυρή καταιγίδα στη Μυτιλήνη

Προβλήματα δημιούργησε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το κέντρο της Μυτιλήνης χθες  στη 1.30 περίπου το μεσημέρι.

Στην προκυμαία πλημμύρισαν για άλλη μια φορά δρόμοι ενώ σε γειτονιές της Μυτιλήνης παρουσιάστηκαν προβλήματα από καπάκια στους δρόμους που δεν άντεξαν από την πίεση του νερού.

Στην Περιφέρεια πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφεριάρχη Πανάγο Κουφέλο για τη λήψη μέτρων καθώς αναμένεται επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες.

Ο Δήμος Μυτιλήνης ανακοίνωσε τα εξής:

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ο Δήμος Μυτιλήνης και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουν της συνέπειες της κακοκαιρίας, ενώ συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των φαινομένων:
– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
– Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
– Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
– Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ: www.astynomia.gr
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.civilprotection.gr

To top