Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου στη “Βάστρια”

Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου στη “Βάστρια”

Εν μέσω βροχόπτωσης αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου μετέβη σήμερα στη Βάστρια για να σταματήσει τις εργασίες για την κατασκευή της νέας δομής,   σε συνέχεια απόφασης που ελήφθη χθες στη συνεδρίαση του οργάνου όταν εκτός ημερησίας διάταξης τέθηκε το θέμα από την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγλαϊα Κυρίτση .

Η κα. Κυρίτση έκανε γνωστό ότι τα μηχανήματα έχουν ήδη φθάσει στη “Βάστρια” και αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες. Μετά από συζήτηση δυο περίπου ωρών αποφασίσθηκε να μεταβεί σήμερα το πρωϊ  αντιπροσωπεία απ’ όλες τις παρατάξεις με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη στο σημείο για να ζητήσουν να σταματήσουν οι εργασίες.

Κατά τη μετάβασή τους , αστυνομία  σε δυο σημεία  ζήτησε να μην συνεχίσουν λόγω του δύσβατου της περιοχής αλλά και της λάσπης . Τελικά μετά από συζητήσεις και διαμαρτυρίες μετέβησαν στο χώρο, όπου αφού έγιναν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, αποχώρησαν.

 

 

 

Αύριο αναμένεται στο πλαίσιο  της ίδιας απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης με εκπροσώπους των παρατάξεων να μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους σε νομοθετική ρύθμιση που μεταφέρει τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας για τα έργα και τις δραστηριότητες  του πεδίου εφαρμογής της υπ’ αριθμ’ 170613/2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Αναλυτικά η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφέρει τα εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου (ΠΣ) αντιτίθεται στην ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τροπολογίας φωτογραφικής ρύθμισης να μεταφερθούν αρμοδιότητες της Περιφέρειας για τα έργα και τις δραστηριότητες του πεδίου εφαρμογής της υπ’ αριθμ. 170613/2013 κοινής υπουργικής απόφασης, με προφανή στόχο να υλοποιηθούν τα έργα κατασκευής δομών μεταναστών στα νησιά μας, αντίθετα με τη βούληση των νησιωτών και της Περιφερειακής Αρχής. Όσον αφορά τις άμεσες ενέργειες για τις εργασίες κατασκευής που έχουν ήδη αρχίσει από τις 31/01/22 στη Βάστρια Λέσβου, αποφασίζει:

Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 μέλη του ΠΣ να μεταβούν στη Βάστρια για αυτοψία και να ζητηθεί η διακοπή των εργασιών

– Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, ημέρα ψήφισης της τροπολογίας, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής και του ΠΣ με παράσταση στη Βουλή να εκφράσουν την αντίθεση τους στα σχέδια, να συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Βουλής και τους Αρχηγούς των Κομμάτων, στους οποίους θα επιδώσουν την απόφαση του ΠΣ

Τέλος στο άμεσο προσεχές διάστημα, σε συνεργασία με φορείς, επιμελητήρια, εργατικό κέντρο κλπ, να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για διακοπή για ένα 24ωρο κάθε δραστηριότητας».

 

To top